Skip to main content

Majlis Berbuka Puasa UMPSA dan Babaker perkenalkan kepelbagaian budaya

PEKAN, 26 Mac 2024 – Babaker telah menganjurkan Majlis Berbuka Puasa bersama pelajar antarabangsa Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dari Yemen, Jordan dan Syria di di Babaker Hostel, Jalan Tegak.

Majlis itu menandakan kesinambungan usaha Babaker dalam memperkukuhkan hubungan mesra antara UMPSA, staf dan pelajar antarabangsa.

Babaker merupakan rakan kerjasama strategik dengan Pusat Hubungan Antarabangsa, UMPSA dalam bidang pengurusan biasiswa pelajar antarabangsa

Free Market UMPSA kongsi rezeki menjelang Aidilfitri

PEKAN, 26 Mac 2024 - Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni dengan kerjasama Pusat Pembangunan Kelestarian, Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dan Residen Pelajar, Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) telah menganjurkan program Free Market di Pekan dan Kampus Gambang selama dua hari berturut-turut.

Turut hadir Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Profesor Ts. Dr. Mohd Rusllim Mohamed dan Pengarah Pusat Pembangunan Kelestarian, Dr. Suhaidah Hussain.

Yayasan UMPSA, PUNB dan Maxis hulur bantuan keperluan memasak kepada pelajar luar kampus

PEKAN, 22 Mac 2024 - Yayasan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) dan Maxis Berhad tampil menghulurkan bantuan barang keperluan memasak kepada pelajar UMPSA yang tinggal di luar kampus menerusi Program Salam Cinta Ramadan.
 
Sumbangan itu disampaikan oleh Naib Canselor UMPSA yang juga merangkap Timbalan Pengerusi Yayasan UMPSA, Profesor Dato’ Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin sambil menyantuni dan beramah mesra bersama pelajar UMPSA. 

Pusat Sejahtera UMPSA anjur Bengkel Pembinaan Garis Panduan Kesejahteraan

GAMBANG, 19 Mac 2024 – Seramai 21 peserta dari pelbagai Pusat Tanggungjawab (PTJ) telah menyertai Bengkel Pembinaan Garis Panduan Kesejahteraan Pusat Sejahtera Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA).

Bengkel dua hari itu diadakan di Dewan Bankuet Canseleri UMPSA, Kampus Gambang. 

Bengkel itu bertujuan untuk menyediakan, menyeragam dan sebagai panduan kepada pihak universiti bagi pengurusan isu kesihatan mental serta gangguan seksual dalam kalangan pelajar di UMPSA.

Roti Kukus dan Sangkaya inisiatif Dapur Sahur mahasiswa UMPSA

GAMBANG, 17 Mac 2024 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) mengagihkan sebanyak 260 set roti kukus dan sangkaya kepada 260 orang pelajar terawal dalam program Dapur Sahur baru-baru ini. 

Program itu telah berlangsung di Pusat Aktiviti Pelajar, UMPSA Pekan dan Payung Putih bagi pelajar di kampus Gambang sebagai tanda menyambut kedatangan bulan Ramadan yang dipenuhi keberkatan dan kemuliaan.

Yayasan UMPSA dan alumni tabur bakti komuniti di Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR, 24 Mac 2024 - Seramai 44 sukarelawan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) Kilau turun padang menjayakan program amal Secangkir Budi Siri Ke-9 dengan kerjasama Alumni UMPSA. 

Program itu bertujuan untuk berkongsi rezeki hasil sumbangan orang ramai kepada komuniti yang kurang berkemampuan di sekitar Kuala Lumpur.