Skip to main content

Warga UMPSA semarakkan Majlis Khatam al-Quran dan World #QuranHour

GAMBANG, 4 April 2024 – Seramai 150 staf Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) menyemarakkan Majlis Khatam al-Quran dan World #QuranHour yang berlangsung di Masjid UMPSA Kampus Gambang baru-baru ini. 

Program yang bermula jam 9.00 pagi itu didahului dengan Majlis Khatam al-Quran yang dipimpin oleh Pegawai Hal Ehwal Islam UMPSA, Muhammad Sallehudin Md Derus yang juga merupakan sekretariat bagi program Ihya Ramadan 2024.

UMPSA sedia 17 bas manfaat 600 pelajar balik kampung sambut Aidilfitri

PEKAN, 5 April 2024 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) menyediakan sebanyak 17 bas kepada kira-kira 600 pelajar hasil kerjasama Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA), Jabatan Pembangunan dan Pengurusan Harta (JPPH), Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dengan tajaan anak negeri untuk pulang ke kampung halaman masing-masing pada 5 dan 6 April bagi menyambut Aidilfitri yang bakal menjelang tiba. 

Tengku Mahkota Pahang berbuka puasa bersama warga UMPSA

GAMBANG, 4 April 2024 - Kebawah Duli Paduka Mulia Tengku Mahkota Pahang Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan berangkat bercemar duli beramah mesra dan berbuka puasa bersama lebih 2,000 pelajar dan staf Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA).

Drama pendek ‘Teristimewa Raya’ tampil pupuk sifat kasih sayang

PEKAN, 4 April 2024 - Drama pendek raya Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) yang berjudul ‘Teristimewa Raya’ menampilkan Ahmad Firdaus Azrul Syam, pelajar  Ijazah Dual Sarjana Muda Kejuruteraan Mekatronik  dengan Kepujian Program Kerjasama dengan UMPSA -Karlsruhe University of Applied Sciences.

Ahmad Firdaus membawa watak sebagai ‘Amir’ yang dalam keresahan apabila adik-beradiknya tidak dapat pulang berhari raya bersama ibunya di kampung.

Program Semarak Ramadan Menteri KPT beramah mesra bersama pelajar UMPSA

GAMBANG,  4 April 2024 - Menteri Pendidikan Tinggi, Yang Berhormat Dato' Seri Diraja Dr. Zambry Abd Kadir meneruskan siri jelajah program Semarak Ramadan KPT dengan bertandang ke Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) baru-baru ini. 

Ketibaan beliau disambut Naib Canselor UMPSA, Profesor Dato’ Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin dan pengurusan tertinggi serta kepimpinan mahasiswa universiti. 

UMPSA anjur Kempen Keselamatan Jalan Raya ‘Pandu Cermat Sampai Selamat’

GAMBANG, 4 April 2024 - Seramai kira-kira 600 pelajar Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah menerima manfaat daripada Kempen Keselamatan Jalan Raya ‘Pandu Cermat Sampai Selamat’ bermula dari 4 hingga 6 April 2024.

Program ini dijalankan bersempena musim pulang ke kampung bagi menyambut perayaan Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang tiba.

Subscribe to General