Skip to main content

Pelajar Antarabangsa cipta memori baharu sambut Ramadan di UMPSA

Sambutan bulan Ramadan dalam kalangan pelajar antarabangsa di UMPSA pada kali ini telah mencipta memori dan pengalaman baharu kepada mereka. Saban tahun sambutan bulan Ramadan yang disambut bersama-sama keluarga tercinta telah bertukar apabila sambutan Ramadan kali ini mereka berada di kampus bagi memulakan semester baharu.

Mendidik Manusia Menjadi Manusia

Mendidik manusia menjadi manusia? Persoalan ini agak pelikkan? Adakah manusia yang dilahirkan itu bukan manusia? Tujuan penulisan ini adalah untuk menerangkan bahawa lahirnya seorang manusia itu di muka bumi, belumlah ia benar-benar menjadi manusia jika dia tidak dididik dengan ilmu-ilmu yang sepatutnya. 

Hari Raya Aidilfitri: Celebrating Faith, Gratitude, and Compassion

Blessings and salutations to the Prophet Muhammad PBUH, his families, companions, and all those who follow his teachings to the day of judgment. First and foremost, hope it is not too late to wish رَمَضان المُبارَك ‘Blessed Ramadhan’ to UMPSA staff and students. May Allah reward us with التَّقْوَىٰ so that we may express our gratitude for the blessing of guidance Allah has blessed us all with. 

Bangunkan Pelayaran Mudik Sungai Pahang sebagai Produk Pelancongan

Menjunjung kasih Tengku Mahkota Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah kerana mencemar duli ketika mengetuai Ekspedisi Mahkota Mudik Sungai Pahang 2024.

Ekspedisi tersebut telah berlangsung dari 3 hingga 6 Mac 2024 yang melibatkan jarak kira-kira 400 kilometer.

Subscribe to Experts