Skip to main content

Warga UMPSA bergotong-royong sediakan juadah berbuka puasa setiap hari sepanjang Ramadan

GAMBANG, 12 Mac 2024 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) mengekalkan konsep memasak mengikut jadual bagi penyediaan  juadah berbuka puasa (iftar) yang diadakan secara bergotong-royong mengikut setiap jabatan atau fakulti. 

Malahan pelajar juga turut membantu dalam aktiviti penyediaan makanan terutamanya dalam menyediakan persiapan berbuka puasa di kedua-dua kampusnya di Pekan dan juga Gambang.

PLPU santuni warga kampus UMP imarahkan Ramadan

PEKAN, 13 April 2022 - Sebanyak 1,400 bungkus juadah berbuka puasa disediakan untuk pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada setiap hari sejak 1 Ramadan lalu. 

Berbeza sebelum ini, tradisi iftar dalam talam di kampus tinggal kenangan lanjutan berikutan pematuhan terhadap SOP. 

Diselaras di bawah Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN), sukarelawan UMP yang terdiri dalam kalangan staf tetap turun padang bagi menyediakan persiapan memasak mengikut giliran jabatan pada setiap hari. 

Kekal istiqamah di akhir Ramadan

Kita  telah  pun  berada  di fasa yang  terakhir Ramadan. Biar pun kita masih diuji dengan  kehadiran virus Covid-19, namun ia bukanlah penghalang untuk  kita terus kekal cemerlang dalam menyempurnakan ibadat puasa dan ibadat-ibadat  lain  khususnya di akhir Ramadan ini. 

Subscribe to RAMADAN