Skip to main content

Cuaca panas tidak halang 88 warga UMPSA daki Bukit Panorama

SUNGAI LEMBING, 6 Mac 2024 – Cuasa panas ternyata tidak menghalang seramai 88 staf Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA) serta mahasiswa Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) mengambil bahagian dalam aktiviti gaya hidup sihat dengan mendaki Bukit Panorama. 

Program ‘Sesejuk Embun Bukit Panaroma’ itu turut disertai oleh Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Aumni), Profesor Ts. Dr. Mohd Rusllim Mohamed.

27 pemimpin pelajar UMPSA janji tunai tanggungjawab

KUANTAN, 11 Januari 2023 - Seramai 27 orang pelajar berjanji dan menandatangani surat sumpah Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) Sesi 2023/2024 di hadapan Naib Canselor, Profesor Dato’ Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin dalam majlis yang berlangsung di Swiss-Belhotel Kuantan.

Program turut dihadiri Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Profesor Ts. Dr. Mohd Rusllim Mohamed dan barisan pengurusan tertinggi UMPSA.

7,000 pelajar hadir Riang Ria Raya UMP

PAYA BESAR, 12 Mei 2023 - Majlis Riang Ria Raya anjuran Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA) meriah dengan kehadiran lebih 7,000 pelajar menyemarakkan Sambutan Hari Raya Aidilfitri kali ini. 

Majlis mendapat kerjasama Institut Pengajian Siswazah, Pusat Hubungan Antarabangsa dan lain- lain jabatan sokongan, anak syarikat UMP, UMP Advanced dan UMP Holdings serta rakan strategik Adabi Consumer Industries Sdn. Bhd. (Adabi) dan Koperasi UMP. 

UMP lancar Kempen Keselamatan Jalan Raya ‘Jom Pulang ke Kampung’

PAYA BESAR, 14 April 2023 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan Kempen Keselamatan Jalan Raya ‘Jom Pulang Ke Kampung’ dengan memberi kemudahan buat pelajar yang pulang  ke kampung dengan berkenderaan sendiri menerima petrol secara  percuma. 

Dalam program itu, seramai 880 pelajar UMP menerima e-kupon petrol hasil kerjasama Petronas KM26 Jalan Gambang dan Petronas Peramu 2, Pekan sebelum pelajar bercuti panjang pulang berhari raya.

UMP organises 18-year-old voting awareness programme

KUANTAN, 15 October 2022 - The world can no longer be compared to the old days and the combination of minds of the youth and the experienced is needed to move forward. 

According to Deputy Finance Minister 1, Yang Berhormat Dato’ Indera Mohd Shahar Abdullah, what happens in the future is an important thing to do today.

“This Undi 18 will have an impact in the election of the members of parliament who will form the government.

UMP anjur Program Kesedaran Mengundi Usia 18

KUANTAN, 15 Oktober 2022 - Dunia kini tidak boleh lagi dibanding dengan zaman dahulu iaitu untuk maju ke hadapan memerlukan kombinasi dua pemikiran iaitu golongan muda dan yang telah berpengalaman.

Menurut Timbalan Menteri Kewangan 1, Yang Berhormat Dato' Indera Mohd Shahar Abdullah, apa yang berlaku pada masa hadapan adalah perkara penting yang perlu dilakukan pada hari ini.
 
“Undi 18 ini akan memberi kesan dalam pemilihan ahli Parlimen yang akan membentuk Kerajaan. 

Subscribe to JHEPA