Skip to main content

314 pelatih 5 UA ditauliah Inspektor Kor Sukarelawan Polis Siswa Siswi

PEKAN, 24 September 2022 - Seramai 314 orang Inspektor Kor Sukarelawan Polis Siswa Siswi (SUKSIS) ditauliah setelah berjaya menamatkan latihan yang dijalankan selama tiga tahun atau enam semester yang melibatkan 672 jam secara keseluruhannya, mengikut silibus latihan yang telah diselaras dan ditetapkan di universiti awam (UA).

Bicara Perwira suntik semangat hargai perjuangan polis

KUALA LUMPUR, 12 Ogos 2022 - Program Bicara Perwira bertajuk ‘Pengorbanan Polis Menentang Pengganas Komunis’ anjuran Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Polis Diraja Malaysia (PDRM) baru-baru ini yang berlangsung di Dewan Sultan Ahmad Shah Maktab PDRM Kuala Lumpur berjaya menyuntik semangat bagi golongan muda menghargai perjuangan polis dalam mempertahankan negara tercinta. 
 

Peluang pekerjaan buat pasukan sukarelawan UMP

PEKAN, 8 Mac 2021– Penyertaan para pelajar dalam pasukan sukarelawan keselamatan negara telah banyak menyumbang kepada peningkatan kebolehpasaran graduan dalam pekerjaan sebaik sahaja mereka tamat pengajian.
Menurut Kapten (K) Profesor Ir. Dr. Wan Azhar Wan Yusoff yang merupakan Komandan Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES), majoriti dalam kalangan mereka ditempatkan di unit-unit atau formasi strategik yang bersifat teknikal.

Subscribe to PDRM