Skip to main content

Solidariti pelajar antarabangsa UMPSA dari 13 buah negara sertai international SDG Run demi matlamat pembangunan lestari

KUANTAN, 8 Jun 2024 - Program Pahang International SDG Run anjuran Pusat Hubungan Antarabangsa (PuHA), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) bersama Sekretariat Pengakap Kelana Negeri Pahang telah berlangsung di Pantai Sepat, Kuantan pada hujung minggu yang lalu. 

Program itu diadakan dengan tujuan untuk meningkatkan kesedaran mengenai Matlamat Pembangunan Mampan (SDG) dan mempromosikan gaya hidup sihat melalui aktiviti larian.

Lebaran tetap meriah, pelajar antarabangsa UMPSA raikan Syawal di kampus

GAMBANG, 16 April 2024 – Pulang ke kampung halaman meraikan Aidilfitri bersama keluarga pastinya menjadi impian semua orang. 

Tatkala ramai mahasiswa berkesempatan pulang ke kampung halaman meraikan Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga, ada sesetengahnya terutama pelajar antarabangsa yang tidak punya kesempatan itu. 

Abu Darda, pelajar Fakulti Teknologi Kejuruteraan Kimia dan Proses (FTKKP) yang berasal dari Bangladesh mengakui merindui kampung halamannya terutama pada pagi hari raya. 

Subscribe to pelajar antarabangsa UMPSA