Skip to main content

Menyelusuri kepimpinan Dato’ Sri Ibrahim sebagai PLPU UMP

Banyak sumbangan besar dicurahkan oleh mantan Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan ahli-ahli lembaga pengarah dalam melahirkan barisan pemimpin masa depan. Jasa bakti dan sumbangan berupa tenaga, masa, buah fikiran, pandangan dan pengalaman masing-masing banyak menyumbang kejayaan buat universiti ini. 

COVID 19: Norma Baharu dalam Pengajaran dan Pembelajaran

Serangan Pandemik COVID-19 telah mengubah corak kehidupan manusia, merencatkan pertumbuhan ekonomi dan turut menjejaskan sistem pendidikan. Jika dahulu aktiviti Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) secara konvensional namun kini sebaliknya apabila dunia pendidikan berada dalam alam maya.

Wawancara Bersama PLPU UMP Menuju Era Kampus Digital

Ikuti temu bual bersama Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Pahang (UMP), Tan Sri Dato' Sri Abdul Aziz Abdul Rahman bersempena kunjungan pertama beliau untuk bertemu Pengurusan UMP pada 6 November 2020 di Bilik PLPU UMP Pekan.

Enam Penggal Bersama UMP

Setelah menamatkan enam penggal perkhidmatan sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah, Dato’ Sri Mohd Hilmey Mohd Taib berkongsi pandangan beliau mengenai zaman remaja, pengalaman korporat, perkembangan pendidikan tinggi dan cabaran masa depan UMP berdasarkan pengamatannya selama 4,018 hari bersama Universiti ini.

UMP Tumpu Inovasi 4.0

Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan terus memperkasa bidang pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan yang bertaraf dunia dalam ekosistem kejuruteraan dan teknologi dengan lebih kreatif juga inovatif yang dapat memanfaatkan masyarakat di negara ini. Dengan pencapaian lima bintang dalam Penilaian Penyelidikan Malaysia (MyRA) pembudayaan  universiti ini akan terus melonjakkan kecemerlangan universiti ini menuju kegemilangan.

Subscribe to Q&A